29. 01. 2010 10:35

Нова Демократија во Липково поднесе колективна оставка

Нова Демократија во Липково поднесе колективна оставка

 Претседателството на Нова Демократија во Липково објави дека си заминува од партијата, бидејќи не ги прифаќа одлуките на Собранието што неодамна се одржа во Скопје.

 - На оваа пресс- конференција, сакаме  да ја обелодениме нашата колективната оставка на огранокот во Липково, по новосоздадената ситуација во оваа партија. Ние членовите на претседателството на Општинскиот совет огранокот во Липково, заедно со членовите на Централниот одбор и претседателите на локалните одбори во Липково ги сметаме за неважечки, донесените одлуки  на нелегален и нестатурен начин од таканареченото Собрание на Нова Демократија и од претседателот Имер Селмани, одржано на 16 овој месец во Скопје - рече Нуран Авдиу, член на Централниот одбор на пресс конференција.

  За нивната понатамошна политичка активност,  рекоа дека дополнително ќе ја запознаат јавносата,но неофицијално дознаваме дека најверојтно ќе поминат во ДПА.

Нова Демократија во Липково поднесе колективна оставка

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk