Стартува приклучувањето на домаќинствата на природен гас

14.12.2010 16:53 | KumanovoNews

 Граѓаните на Куманово од денеска ќе можат во Јавното претпријатие „Куманово-Гас„  да се пријавуваат за приклучување на мрежата за природен гас. Приклучувањето на идните корисници ќе ги чини 800 евра, односно околу 50 илјади денари по домаќинство.

Стартува приклучувањето на домаќинствата на природен гас

Приклучокот кај нас е поевтин во однос на соседните земји каде цената е над 1000 евра. Издатокот е еднократен и граѓаните со приклучувањето ќе немат други обврски кон нас од техночки аспект. Претпријатието ќе дозволи и поволности за граѓаните, таксата да ја плаќаат на рати со сметките за потрошен гас. Предвидено е приклучувањето на физичките лица да започне по нова година - вели директорот Момчило Мирчевски.

Куманово е првиот град во државата што се гасифицираше и постои голема заинтерсираност кај граѓаните за корисрење на овој вид енергенс, кој економски и еколошки е поприфатлив од другите видови енергија. Особено се интресирале сопствениците на старите, но и нови колективни стамбени згради кои сакаат да направат заедничко загревање на становите.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk