Заев и Николовски ги повикаа граѓаните да пријавуваат корупција

03.09.2021 14:04 | Сузана Николиќ

Премиерот Зоран Заев ги повика граѓаните да се охрабрат и да ја пријавуваат корупцијата и да не се плашат од никого, а на функционери на сите нивоа им порача дека корупцијата не се исплати и дека последната дестинација на оние што го прават ова кривично дело е затворот и срамот пред заедницата.

Заев и Николовски ги повикаа граѓаните да пријавуваат корупција

Премиерот и вицепремиерот Љупчо Николовски, денеска ја промовираа кампањата за подигање на свесноста и за поддршка во борбата против корупцијата,  под слоганот „Сега сé е јавно – Корупцијата не се исплати“.

„Кампањата е израз и на нашата постојана и гласно афирмирана заложба да им дадеме гласност и видливост на воспоставените јасни механизми за соработка меѓу сите институции за справување и спречување на корупцијата, и за охрабрување на граѓаните и медиумите да укажуваат и да зборуваат јавно и гласно“, нагласи премиерот Заев.

Кампањата има за цел да ги мобилизира граѓаните и државната администрација во обезбедувањето заштитни механизми и отпор кон корупцијата која го разорува општеството по сите основи.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk