20. 07. 2010 15:57

Изложба на МБА

Изложба на МБА

Во Уметничката галерија во Куманово со почеток во 20.30 часот ќе се одржи изложба на групата МБА составена од Мариета Сидовски,Беди Ибрахимии и Ангел Коруновски.

 Станува збор за над дваесетина дела, односно цртежи во пастел, инсталации и скулптури во дрво кои ќе бидат презентирани пред кумановската јавност.

Овој проект се реализира во соработка со градоначалникот и Советот на Општината и Уметничката галерија.

Изложбата ќе можат кумановци да ја видат во наредните десетина дена.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk