13. 08. 2010 13:36

Тамбурашки фестивал на Голема Богородица

Тамбурашки фестивал на Голема Богородица

Меѓународен тамбурашки фестивал годинава ќе се одржи на 27 и 28 август.

 На двете фестивалски вечери ќе настапат повеќе  тамбурашки групи од земјава и странство. Специјални гости на фестивалот се групата Легенде од Нови Сад  и српската пејачка Мерима Његомир. Шестиот фестивал ќе се одржи на Градскиот плоштад, а покровител на манифестацијата е Локалната самоуправа Куманово.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk