30. 10. 2010 19:03

Американка Мис на светот

Американка Мис на светот

 За нова Мис на светот денеска во Кина е изберена 18 годишната Американка Александриа Милс.

 Прва придружничка ја Ема Бареус од Боцвана, втора Адриана Васини од Венецуела, одлучило жирито на изборот одржан во летувалиштето Сања на југот на Кина.

На изборот учествувале претставнички од повеќе од 100 земји, соопштиле организаторите на натпреварувањето што оваа година се одржува по 60 пат.2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk