06. 09. 2010 08:56

Благица и Ферус на „Рома труба фест„

Благица и Ферус на „Рома труба фест„

 Меѓу учесниците  ќе се најдат оркестрите на Бакија Бакиќ, Екрем Мамутовиќ, кој е проглесен за прва труба на фестивалот Гуча во Србија.

 На Градскиот Плоштад утревечер во 20 часот ќе се одржи петото издание на фестивалот „Рома труба фест„ на кој ќе настапат оркесри од Македонија и Србија. Меѓу учесниците  ќе се најдат оркестрите на Бакија Бакиќ, Екрем Мамутовиќ, кој е проглесен за прва труба на фестивалот Гуча во Србија. Оркестарот на Бојан Ристиќ, но и макеонските „Левис„ од Виница, Млади Агушеви и Џамбо Агушеви од Струмица, Сергин Дурмишев од Штип, Кантуровски и Бас Бенд од Берово.Фестивалот ќе го отворат Благица Павловска и Ферус со „Џелем, Џелем„. фестивалот има натпреварувачки карактер и ќе се доделат награди за најдобра труба, најдобар тапанар и најдобар баритон.


 

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk