30 денара час паркинг место

29.04.2010 16:44 | KumanovoNews

 ЈП "Куманово Паркинг" од средината на летово ќе започне со наплата на постоечките четиристотини паркинг места во Куманово. Цената е утврдена со одлука на Советот на и изнесува триесет денари по час.

30 денара час паркинг место

 "Наплатата ќе се врши со смс пораки или пак со греб-картички, кои ќе се продаваат во околните дуќани"- вели директорот на ЈП "Куманово-Паркинг", Трајче Трајковски.

И во Куманово како и во останатите градови од државата предвидено е паркирањето да биде зонско. Надлежните од јавното претпријатие, велат дека нема да се чека на изградба на катна гаража. Туку ќе се користат постоечките паркинг места кои се наоѓаат на сообраќајните површини, коловозни ленти и паркинг простори.

Со воведувањето на еднонасочниот режим на сообраќај, се ослободи паркинг простор во централното градско подрачје.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk